Du gillar inte muslimer

Det finns en och en halv miljard muslimer i världen. Plus/minus. Det är en femtedel av mänskligheten. En av fem saker som människor gör, görs av en muslim. Var femte sak som mänskligheten företar sig, är företagen av en muslim.

Detta innebär att det finns ett väldigt stort urval av människor, aktiviteter och mänskliga aktiviteter att välja bland närhelst det är dags att uttala sig om islam. Faktum är att urvalet är så pass stort att det går att säga ganska precis vad som helst, och det kommer med statistisk nödvändighet finnas muslimer som gjort precis detta. Detta har väldigt lite med islam att göra, och väldigt mycket mer att göra med urvalsmetodik.

Detta är väldigt tacksamt för den som vill tala illa om islam. Det är bara att dra till med någonting som är både mänskligt möjligt och osympatiskt, och det kommer med automatik finnas någon muslim någonstans som gjort detta. En femtedel av allt som är mänskligt möjligt är statistiskt sett utfört av en muslim, och det är mänskligt möjligt att utföra många osympatiska aktiviteter.

En propagandamaskin skulle inte kunna önska sig bättre förutsättningar ens i sina vildaste fantasier.

Annonser